Autor |
Wiadomość |
FAB
Administrator

|
Original Album Series (5cd) |
|
Być może ktoś z Was zauważył, że zbliża się premiera wydawnictwa "Original Album Series" (5cd).
Premiera: 19 marca 2012
Wydawnictwa Rhino US
Nr katalogowy: 8122797392
Cena: 67,50 zł
Kilka informacji na ten temat:
Jest to reedycja 5 płyt, kluczowych dla kariery Prince'a wg firmy Rhino (1999, Purple Rain, Parade, Lovesexy, Diamonds and Pearls). Wszystko wydane jest w jednej paczce (kartonowe koperty, brak pudełka, nie ma książeczek), nie jest to remasterowane. Po prostu chodzi o to, by w niskiej cenie prezentować klasyczne płyty (wydali też innych muzyków). Podsumowując: tylko opcja dla świrniętych kolekcjonerów, którzy chcą wszystko
Płyta dostępna w wielu miejscach, przykładowe linki: TUTAJ, TUTAJ
_________________ Ain't that a bitch! |
|
Sro 07 Mar 2012 11:05 |
|
 |
cinnin
Graffiti Bridge

|
Re: Original Album Series (5cd) |
|
myślę, że jest to doskonała propozycja dla kogoś, kto chciałby się zapoznać z twórczością i to najwyższych lotów danego artysty a nie wie za dużo o nim. ci co wiedzą już to mają. problemem będzie cena bo 5 płyt to około 100zł. lepszym rozwiązaniem są dwupaki, które ostatnio wydawane są w naprawdę przystępnych cenach i sam parę razy się skusiłem na rozwiązania pt. znam zespół, nie wiem która płyta jest dobra to coś kupię na próbę, można się oczywiście naciąć bo okazuje się, że był to gniot ale ten pięciopak robi wrażenie, brakuje tylko sign`o the times jako the best of the best
_________________ cinnin
Band? Yes. Anybody hot? No. You know why? Why? 'Cause we're cool, cool |
|
Sro 07 Mar 2012 11:22 |
|
 |
nasibu
Diamonds and Pearls

|
|
|
Ale FAB napisał, że koszt całości to 67,70 co daje nam po 13,50 za płytę.
Brakujące tytuły dla większości będą być może różne. faktem jest, że za taką cenę może Mały złapie kilku nowych fanów 
_________________ Peace and be wild  |
|
Sro 07 Mar 2012 14:14 |
|
 |
FAB
Administrator

|
|
|
Uważam, że cena nie jest zła. Szkoda tylko, że jakość (w sensie brak pudełka i książeczek) jest jaka jest, ale coś za coś. I tak, to jest dobry pomysł dla osoby "świeżej", która chce się zapoznać przekrojowo z twórczością.
_________________ Ain't that a bitch! |
|
Sro 07 Mar 2012 14:20 |
|
 |
cinnin
Graffiti Bridge

|
|
|
67 zł to bardzo dobra cena za 5 płyt jednak wg mnie marketingowo lepiej sprzedają się takie dwupaki za trochę ponad 40zł. jak się komuś spodoba to dokupi i drugi komplet za tyle samo. są też boksy z całymi dyskografiami za kilkaset złotych, na płytę wychodzi jeszcze lepiej jednak to jest już zaporowa cena dla większości kupujących. zresztą, jeśli będzie zbyt to why not. duży plus dla wydawcy za wybór płyt do zestawu. mogło być np.: rave un to the joy fantastic, 20ten, planet earth i inne tego typu
_________________ cinnin
|
Sro 07 Mar 2012 14:34 |
|
 |
kaem
The Hits

|
|
|
Tylko obecność Parade i Lovesexy jest tu przypadkowa. Bardziej Dirty Mind i Sign'O'The Times. I nie kieruję sie własnym gustem,a estymą krytyków i wpływem na muzykę.
_________________ last |
|
Sro 07 Mar 2012 20:11 |
|
 |
cinnin
Graffiti Bridge

|
|
|
Lovesexy to najlepszy i najbardziej spójny album Prince`a ! jeszcze paru (purple, symbol, sign) dałbym 10/10 ale to jest perełka i bez porównania do dirty mind czy nawet 1999 lub parade
_________________ cinnin
|
Sro 07 Mar 2012 20:20 |
|
 |
Tande
Diamonds and Pearls

|
|
|
Coś za coś. Kilka albumów w "sprasowanej cenie".
Z tej serii mam Chrisa Rea i jest ok. Krzyśka Ryja miałem wcześniej kilka cd, a te uzupełniły mi częściowo jego dyskografię, nie zajmując przy tym zbyt wiele miejsca. Polecam, bo tego "nudziarza techniką slide" naprawdę dobrze się słucha i to wszystkich albumów ze "sprasowanego" zestawu.
Podstawowymi minusem tego typu zestawu jest to...że nie jest on dla kolekcjonerów, gdyż nie wychodzą kolejne części, jak np. w przypadku ostatniej zboksowanej edycji Impulse! Johna Coltrane'a.
Same okładki, choć dalekie od vinylreplikowego ideału (vide: wydania japońskie - tekturowa, lakierowana okładka, papierowe wkładki ze zdjęciami i tekstami dwujęzycznymi, folijka na cd) wykonane jednak są tak, że cd wkłada się i wyjmuje bez problemu i porysowania, czego nie można powiedzieć o niektórych "chamskich" wydaniach, gdzie płyta ordynarnie wciskana jest między sztywną tekturę i skazana na zagładę po iluś takich operacjach.
_________________ Hit and Run - WIELKIE BUM i uciekł nam  |
|
Sro 07 Mar 2012 22:08 |
|
 |
GrublukTheGrim
New Power Soul

|
|
|
 |
 |
Ale FAB napisał, że koszt całości to 67,70 co daje nam po 13,50 za płytę.
(...) faktem jest, że za taką cenę może Mały złapie kilku nowych fanów  |
...którzy później być może wyszukają naszą stronę w sieci i dołączą do zacnego grona. 
_________________ Skrzydła Gryfa - blog o fantastyce. |
|
Czw 08 Mar 2012 01:24 |
|
 |
|