Autor |
Wiadomość |
FAB
Administrator

|
"20TEN" nowy album w 2010 |
|
Od pewnego czasu chodzą pogłoski o nowym albumie, który ma zostać wydany w czerwcu tego roku. Według wielu źródeł płyta ma być dołączona do belgijskiego wydania jednej z niedzielnych gazet. Dodatkowo przypuszcza się, że wydawnictwo pojawi się w podobny sposób także w innych krajach europejskich. Jednocześnie wiadomo, że taka sama strategia będzie powielona w USA.
Podobno album ma nosić tytuł "Androgynine"... to bezpodstawna plotka, gdyż dobrze poinformowane źródła doniosły, że album zostanie trochę opóźniony (czyli teoretycznie pojawi się pod koniec czerwca). Jest to spowodowane tym, że nadal nie ma jasności jak będzie wyglądała ostateczna wersja tracklisty, poza tym nadal nie jest gotowa okładka (podobno nie będzie na niej postaci Prince'a jak to z reguły bywało). Szybko zbliżający się termin wydania spowoduje, że pewnie album nie będzie super wizualnie przygotowany i prawdopodobnie nie znajdziemy na nim tracklisty (po prostu nie da się logistycznie długo zwlekać z ostateczną konfiguracją i drukować okładek).
Jeśli chodzi o zawartość... z tego co się dowiedziałem, to ma być dobrze! Co to oznacza? zobaczymy wkrótce.
PS. Jeżeli to prawda, że album będzie wydany w podobny sposób w wielu krajach, to zapowiada się dłuższa trasa lub rezydencja w jednym z miast (czasami przebąkuje się coś o Paryżu). Pożyjemy zobaczymy.
_________________ Ain't that a bitch!
Ostatnio zmieniony przez FAB Pon 21 Cze 2010 19:49 |
|
Czw 13 Maj 2010 19:33 |
|
 |
GrublukTheGrim
New Power Soul

|
|
|
"Dobrze" dla każdego znaczy coś innego.
Jednak wiadomość super. W Polsce oczywiście nie mamy szansy na dołączenie płyty do dowolnego magazynu?...
Prince wymyśla kolejną nowatorską strategię, bo teraz nawet nie ma własnej strony żeby to wydawnictwo promować. Czekam i obserwuję. 
_________________ Skrzydła Gryfa - blog o fantastyce. |
|
Czw 13 Maj 2010 22:04 |
|
 |
FAB
Administrator

|
|
|
1. W Polsce nie ma chyba tytułu, który wychodziłby w niedzielę... a inny dzień chyba odpada. Poza tym bądźmy szczerzy, rynkiem jesteśmy dla niego żadnym.
2. Strony nie ma, ale nawet gdyby miał - tzn. otworzyłby nową, to ludzie w większości by ją olali, bo mają dosyć takiego traktowania. Stąd w ten sposób niewiele płyt by sprzedał.
3. Tak, pozostaje czekać 
_________________ Ain't that a bitch! |
|
Pią 14 Maj 2010 06:20 |
|
 |
MintyFresh
The Hits

|
|
|
No proszę, proszę, bardzo ciekawe plotki Nie wiem z której się bardziej cieszyć, czy z nowej płyty czy z możliwej trasy po Europie (wolałbym taką opcje aniżeli rezydowanie w jednym mieście... no chyba że to miasto byłoby gdzieś po blisku, powiedzmy Berlin? Btw. kiedy ostatni raz Prince był w Niemczech?).
Ta strategia wydawania płyt przez gazety jest taka... no taka kiczowata trochę, no. Ale krąg odbiorców przez to może sobie powiększyć i chyba na tym mu bardziej w takim razie zależy aniżeli na wysokiej sprzedaży płyt, tak myślę.
Myślę, że Prince jeszcze długo nie będzie zauważał Polski na mapie Europy... w końcu jest ze Stanów, nie? (nie mogłem się powstrzymać, no.)
_________________ "Bardzo lubię muzykę, myślę, że chyba dlatego, że tak mało jest moralna."
Hermann Hesse-Demian. |
|
Pią 14 Maj 2010 09:44 |
|
 |
GrublukTheGrim
New Power Soul

|
|
Pią 14 Maj 2010 10:51 |
|
 |
FAB
Administrator

|
|
|
Tak, Niemcy ostatnio były w 2002 roku - ONA Tour.
A jeśli chodzi o strategię... wszystko zależy od tego jaki będzie materiał. Jeżeli będzie to jakiś "killer" to wyobraźcie sobie jaki to będzie miało wpływ na opinię publiczną, a płyta dotrze do szerokiego grona odbiorców. Wbrew pozorom to nie takie głupie... no ale jeszcze raz, wszystko zależy od zawartości.
|
Pią 14 Maj 2010 18:24 |
|
 |
GrublukTheGrim
New Power Soul

|
|
Pią 28 Maj 2010 23:35 |
|
 |
theone1
For You

|
|
płyta 2010 |
|
Super informacja . Czekam z niecierpliwością i cały czas czekam na jakieś wieści o DVD z koncertu Montreoux . Ktoś coś wie ?
|
|
Nie 30 Maj 2010 08:24 |
|
 |
FAB
Administrator

|
|
|
DVD nie będzie.
A co do płyty... byłem na urlopie przez 2 tygodnie. Jak się coś dowiem, to dam znać.
|
Wto 01 Cze 2010 15:51 |
|
 |
FAB
Administrator

|
|
|
PLOTKA:
Podobno (źródło wydaje się poważne, więc kto wie) Prince ma aktualnie gotowe 2 albumy i nie może się zdecydować, który wydać. Jeden z nich miał być wydany jeszcze w zeszłym roku, ale został wstrzymany ze względu na to, że "Lotusflow3r" był trzy-płytowy. Drugi, niestety, zawiera "Hot Summer". 
|
Sro 16 Cze 2010 19:15 |
|
 |
Jakub
Around The World In A Day

Dołączył: 18 Gru 2007 Posty: 346 Skąd: Moszczenica / woj. Łódzkie |
|
|
|
Trzymajmy kciuki, żeby dokonał właściwego wyboru (tj. nie wybrał albumu zawierającego Hot Summer )
|
|
Sro 16 Cze 2010 20:31 |
|
 |
kaem
The Hits

|
|
|
Może zremixuje na nowo na płytę..
_________________ last |
|
Sro 16 Cze 2010 21:13 |
|
 |
GrublukTheGrim
New Power Soul

|
|
Czw 17 Cze 2010 13:19 |
|
 |
FAB
Administrator

|
|
|
Podobno nowy album nosi tytuł "20TEN" (chodzi o ten z "Hot summer").
Edit: telewizja francuska podała, że nowy album Prince'a ma być tam wydany na początku września 2010.
|
Pią 18 Cze 2010 19:25 |
|
 |
MintyFresh
The Hits

|
|
|
Nie podoba mi się tytuł płyty, co więcej, nie podoba mi się, że na niej ma być hot summer. Czuję kicz, po całkiem fajnym lotusie (1 cd ).
_________________ "Bardzo lubię muzykę, myślę, że chyba dlatego, że tak mało jest moralna."
Hermann Hesse-Demian. |
|
Pią 18 Cze 2010 21:34 |
|
 |
kaem
The Hits

|
|
|
Myślę, że Prince już się skończył. Znaczy brzydko zestarzał. To już jest stała tendencja, że wrzuca na patelnię stare składniki i podrzuca, co by potrawa sprawiała wrażenie czegoś nowego. Raz mu to wychodzi bardziej (Rainbow Childern, 3121, N.E.W.S.), raz gorzej (MPLS, The Slaughterhouse).
Hot Summer by mnie zaciekawiło u innego artysty, u Prince'a zaledwie pobrzmiewa. Pobrzmiewa czymś znanym, zalatuje czymś smacznym, ale to bardziej wynika z oparów, nie z samej potrawy. Jestem daleki od przekreślania Prince'a za to. Każda płyta wydana w ostatniej dekadzie przyniosła mi sporo radości- nawet jak wiedziałem, że to jednak rzecz nie tak odświeżająca, jak płyty dekadę czy 2 dekady wcześniej. Choć przecież i lata 90-te były naznaczone repetywnością.
Choć jest też jedna racja. Ktoś to napisał na YT. Prince właściwie zawsze był krytykowany. Albo za wyuzdanie przed Purple Rain, albo za dziwaczenie po Purple Rain albo za technologię w latach 90-tych, albo za wtórność w ost. dekadzie. Cięgi otrzymało Kiss, LP Around The World.., nawet płyta Sign'O'The Times. I zawsze, z czasem muzyka jednak się broniła bardziej, niż w swoim czasie.
Ja dziś łaskawie patrzę na Planet Earth. Bardzo łaskawie na zbieraninę Crystal Ball- a jeszcze w latach 90-tych marudziłem.
_________________ last |
|
Pią 18 Cze 2010 22:20 |
|
 |
GrublukTheGrim
New Power Soul

|
|
|
Tytuł niefajny, Prince się skończył, zdziadział... Skąd te wnioski? Czy ktoś to już słyszał? Ktoś wniknął w teksty utworów, przeanalizował muzykę i przekaz?
Ja bym się naprawdę wstrzymał z ocenami czegoś, czego nie znam. Tym bardziej, że tytuł może być plotką. Samo wydanie płyty może być plotką.
Jak miałem 6 lat, nie lubiłem szpinaku i flaków... dopóki ich nie spróbowałem. A krzywiłem sie tak jak dziś Wy.
Spokojnie. Może Prince nie zawiedzie i w tym roku nie ukaże się żadna płyta. W końcu FAB pisał jakiś czas temu, że nowy projekt ma być bardziej jazzowy. W tej kwestii nadal cisza.
A Hot Summer jest i tak o niebo lepsze od Mr. Goodnight, absolutnie najgorszego dzieła P. w tej dekadzie.
_________________ Skrzydła Gryfa - blog o fantastyce. |
|
Pią 18 Cze 2010 22:48 |
|
 |
kaem
The Hits

|
|
|
 |
 |
Mr. Goodnight |
Ha! A ja bardzo lubię ten kawałek.
_________________ last |
|
Pią 18 Cze 2010 23:20 |
|
 |
nasibu
Diamonds and Pearls

|
|
|
GrublukTheGrim - ja to samo miałem ze smalcem 
_________________ Peace and be wild  |
|
Sob 19 Cze 2010 07:33 |
|
 |
amj
Around The World In A Day

|
|
|
A może P. specjalnie wydał najsłabszy utwór z tej płyty. Po cichu mam taką nadzieję. Wracając do Hot Summer to on przecież aż taki zły nie jest jak go piszą.
|
|
Sob 19 Cze 2010 09:02 |
|
 |
|