Autor |
Wiadomość |
Arachne
The Gold Experience

|
|
|
Przepraszać nie musisz
Mnie też to troszkę zdziwiło, ale tak jak mówiłam jeśli jeden O stanie obok drugiego O to będzie OO i będzie całkiem nieżle dla Prince'a!
Natomiast utwierdzi mnie to w przekonaniu, że Oscary to nagroda tracąca na wartości.
Piosenka jest fajna, ale między Oscarem za nią, a Oscarem za Purpurowy Deszcz... No cóż, dzieli je Wielki Kanion.
_________________ Love preys the living and praises the dead
In the heart of our hearts by death we were wed...
www.treksfera.pl |
|
Sob 25 Lis 2006 22:45 |
|
 |
GrublukTheGrim
New Power Soul

|
|
|
Ja chciałbym aby ten utwór był nominowany i nawet wygrał!
Zgadzam się, że może nie jest wart Oscara, ale kto wie czy by trochę o naszym idolu nie popisali w takich okolicznościach w Polskiej prasie i poopowiadali w TV? 
_________________ Skrzydła Gryfa - blog o fantastyce. |
|
Sob 25 Lis 2006 23:01 |
|
 |
ROBEST
For You

|
|
|
 |
 |
WB stara się by "The Song Of The Heart" było nominowane do Oscara... uważam, że to świetna wiadomość!
Jak na razie jest to informacja nie potwierdzona oficjalnie, natomiast widziałem dowody na to na własne oczy... zobaczymy jak będzie. |
Wypas info Jestem naprawde ciekawy, jak sie to potoczy
Robest
www.princewanted.pl
_________________ B WILD! |
|
Nie 26 Lis 2006 01:06 |
|
 |
Arachne
The Gold Experience

|
|
|
 |
 |
Ja chciałbym aby ten utwór był nominowany i nawet wygrał!
Zgadzam się, że może nie jest wart Oscara, ale kto wie czy by trochę o naszym idolu nie popisali w takich okolicznościach w Polskiej prasie i poopowiadali w TV?  |
No przydałoby się, tyle razy co ja widziałam Prince'a w polskiej TV to możnaby na palcach jednej ręki policzyć (pomijam teledyski na VH1.).
www.treksfera.pl |
|
Nie 26 Lis 2006 10:20 |
|
 |
ElectricMan
Graffiti Bridge

|
|
|
 |
 |
Zgadzam się, że może nie jest wart Oscara, ale kto wie czy by trochę o naszym idolu nie popisali w takich okolicznościach w Polskiej prasie i poopowiadali w TV?  |
No jest jakaś szansa 
_________________ Feel Better, Feel Good, Feel Wonderful |
|
Nie 26 Lis 2006 12:05 |
|
 |
Arachne
The Gold Experience

|
|
|
A rozdanie i tak będzie o jakieś 1 w nocy więc raczej sobie nie obejrzę... chyba, że nagram. Na razie trzeba poczekać do ogłoszenia nominacji.
www.treksfera.pl |
|
Nie 26 Lis 2006 12:19 |
|
 |
GrublukTheGrim
New Power Soul

|
|
Nie 26 Lis 2006 14:14 |
|
 |
Arachne
The Gold Experience

|
|
|
A może się skusi?! Kiedyś nagrody odbierał...
EDIT: I teraz też, właśnie mnie olśniło, że widziałam fotkę z Grammy z 2004 kiedy był tam z Manuelą.
www.treksfera.pl
Ostatnio zmieniony przez Arachne Nie 17 Gru 2006 20:25 |
|
Nie 26 Lis 2006 16:50 |
|
 |
GrublukTheGrim
New Power Soul

|
|
|
W niektórych kinach w Polsce w ten weekend odbywały się pokazy przedpremierowe Happy Feet.
Ktoś z Was może na nich był? Mi niestety nie wystarczyło czasu. Jeśli byliście, napiszcie coś o filmie!
Ja wybieram się teraz dopiero w dzień premiery (czyli 1.12.).
|
Pon 27 Lis 2006 00:32 |
|
 |
Arachne
The Gold Experience

|
|
|
Ja koło 7. Mam nadzieję, że mi tego nie zdejmą po tygodniu.
www.treksfera.pl |
|
Pon 27 Lis 2006 16:34 |
|
 |
GrublukTheGrim
New Power Soul

|
|
|
Nie powinni, bo film 2 tydzień z rzędu na 1 miejscu w USA.
Jest to trzecia tak popularna animacja w Stanach w tym roku po "Epoce Lodowcowej 2" i "Skoku Przez Płot". A więc hit!
A ja będąc dziś w Cinema City Promenada w W-Wie widziałem tam bardzo duży 'stand' reklamowy filmu "Happy Feet", na którym było napisane że film zawiera piosenkę "Song Of The Heart" Prince'a i nowe utwory innych wykonawców.
Fajna sprawa.
|
Pon 27 Lis 2006 22:35 |
|
 |
Arachne
The Gold Experience

|
|
|
Hahaha... Idę jutro, na 14:30 do "Bałtyku"! Dzwoniłam do kina i jeszcze mają sporo miejsc. Nie sądzę, żeby mi jakieś ładne nie zostało... Pójdę i będę tupać razem z pingwinkami! 
www.treksfera.pl |
|
Czw 30 Lis 2006 19:19 |
|
 |
GrublukTheGrim
New Power Soul

|
|
|
A ja na 16:45 do Cinema City. Później skrobnę może jakąś małą recenzję.
Takie mam przeczucia, że film będzie genialny albo... beznadziejny! Nic pomiędzy.
|
Czw 30 Lis 2006 23:30 |
|
 |
Arachne
The Gold Experience

|
|
|
Słuchajcie... Co Wam powiem to Wam powiem, ale Wam powiem...
Film...
Był...
GENIALNY!
Dawno nie widziałam tak dobrego filmu muzycznego (i tanecznego). Musical na miarę Deszczowej Piosenki.
Po prostu albo się rozpływałam, albo podrygiwałam w fotelu do rytmu muzyki. Popłynęłam... A Kiss? Kiss... Bajeczne Kisssssss... Nicole i Hugh dali radę piosence i to jeszcze jak!
Poza tym rozpoznałam jeszcze Heartbreak Hotel, malutki fragment Shake Your Bon Bons, trochę hip-hopu, ale w dobrym guście.
Spodobał mi się także pomysł oligarchii w stadzie pingwinów. Trochę mi też zaleciało socjalizmem, kiedy Cesarskie trzymały się w kupie, dla dobra ogółu. Ale to normalne, na lodowcu w końcu zimno jest.
A pingwinki Adeli czyli Amigos i Lowelas dały filmowi całkiem przyjemny klimacik. Dobry humor w stylu Shreka.
Kto nie pójdzie, niech żałuje.
A co do soundtracku to odwołuję moją wcześniejszą wypowiedź. MUSZĘ GO MIEĆ W CAŁOŚCI!
www.treksfera.pl |
|
Pią 01 Gru 2006 18:40 |
|
 |
GrublukTheGrim
New Power Soul

|
|
|
Happy Feet... Piękny film.
Kto oczekuje wygłupów w stylu Shreka lub Skoku Przez Płot, niech sobie daruje.
Wspaniała, ciepła opowieść o przeznaczeniu, rodzinie i tolerancji. Bardziej dla dorosłych niż dla dzieci (ale dla nich też, nie przesadzajmy).
To co bardzo urzeka w obrazie, oprócz scenariusza jest to animacja! Pingwiny, foka, orki i słonie morskie w scenach gdy nic nie mówią, wyglądają jak wycięte z reportażu z Animal Planet! Ludzie, którzy pojawiają się w filmie nie są generowani komputerowo, tylko doklejeni ze zwykłej taśmy (jednak mogę się mylić, technika się rozwija). Daje to również niesamowity efekt autentyczności i realizmu historii.
Muszę też napisać, że w pewnej dramatycznej scenie (nie napiszę jakiej, bo nie chcę Wam psuć przyjemności z oglądania) już sądziłem że będzie to film bez wyraźnego happy endu i bardzo się denerwowałem o los głównego bohatera, Mambo (zupełnie jakbym dzieckiem był, czy co?). Jednak dobitnie świadczy to o trosce autorów o emocje na najwyższym poziomie w tym filmie.
Kiss pojawia się na samym początku (jest super, jakby napisane do tego filmu - zresztą tu wszystkie covery tak właśnie brzmią) i jeszcze w małym fragmencie pod koniec. Song Of The Heart oczywiście na napisach końcowych, ale w trochę dłuższej wersji niż ta, którą można było pobrać w sieci. Wydłużenie obejmuje Prince'owy 'speed vocal' w stylu Camille. Ciekawe jaka wersja jest na soundtracku..?
Nie dziwię się, że Prince napisał szybko kawałek do tego filmu. Gdybym był muzykiem, to po obejrzeniu go miałbym taką samą ochotę!
A zatem... Do kin i po soundtrack everybody! 
|
Sob 02 Gru 2006 01:26 |
|
 |
FAB
Administrator

|
|
|
Miałem wczoraj okazję obejżeć "Happy Feet".
Muszę przyznać, że film robi wrażenie. Momentami się dłuży, ale generalnie przesłanie, które ze sobą niesie jest bardzo ważne. Każdy z nas jest trochę inny co nie znaczy, że gorszy. Trzeba to szanować i stać ponad różnicami, które tak naprawdę sprawiają, że możemy wykazać się swoim człowieczeństwem.
Generalnie film przypomniał mi o utworze "Starfish and coffee" - "...otwórz swój umysł, może zrozumiesz..." i tego Wam wszystkim życzę
PS. "Kiss" było w/g mnie denne a jeśli chodzi o "The Song Of The Heart"... nadal kocham tą słodką piosenkę
_________________ Ain't that a bitch! |
|
Pon 04 Gru 2006 11:57 |
|
 |
Arachne
The Gold Experience

|
|
|
No ale dlaczego zaraz denne 
www.treksfera.pl |
|
Pon 04 Gru 2006 17:27 |
|
 |
FAB
Administrator

|
|
|
Taka jest moja skromna opinia, która jest wyraźnie inna od Twojej. Cieszę się z tego, bo to znaczy, że się różnimy od siebie i dlatego życie jest takie fajne
Edit:
Promo singiel "The Song Of The Heart", prod. USA, wytwórnia: LAVA/WARNER, nr katalogowy: brak, opakowanie: kartonowa koperta.
TRACKLISA:
RADIO EDIT 3.00
ALBUM EDIT 3.40

|
Pon 04 Gru 2006 17:36 |
|
 |
Arachne
The Gold Experience

|
|
|
No to lux
Tja... Trzeba tylko iść do MM i pomolestować obsługę Bo czasem nie wystawiają pewnych rzeczy. Chyba u mnie nie ma nawet regału z singlami... Choć... mogę się mylić.
www.treksfera.pl |
|
Wto 05 Gru 2006 21:43 |
|
 |
FAB
Administrator

|
|
|
Jak zauważyłem jest to promo singiel, takie single trafiają tylko do stacji radiowych, w sklepach nie można ich kupić. Oficjalne single powinny trafić do sklepów za kilka tygodni... mam nadzieję, że trafią.
|
Wto 05 Gru 2006 22:26 |
|
 |
|