Autor |
Wiadomość |
FAB
Administrator

|
|
|
 |
 |
w ogóle coś jarzy na temat Polski (nie wspominając podtytuł piosenki GET OFF....from Pakistan 2 Poland...dlaczego ten Pakistan? |
To jest z "Push" 
_________________ Ain't that a bitch! |
|
Sro 03 Sty 2007 18:28 |
|
 |
Peyo
Around The World In A Day

|
|
|
Miał na myśli koniec świata 
_________________ "Ever dance with the devil in the pale moon light?" |
|
Sro 03 Sty 2007 22:33 |
|
 |
Arachne
The Gold Experience

|
|
|
Taaaaaak, bo u nas to SMOKI latają i niedźwiedzie polarne biegają po lodowych polach.
Koniec świata. To dobre określenie.

_________________ Love preys the living and praises the dead
In the heart of our hearts by death we were wed...
www.treksfera.pl |
|
Sro 03 Sty 2007 22:38 |
|
 |
Tande
Diamonds and Pearls

|
|
|
 |
 |
To jest z "Push" |
Eeee...miałem rację. Poleciałem przed chwilą do swojego saloniku. Chwyciłem płytę. Mam dobrą pamięć wzrokową. Tylna strona okładki (przynajmniej w limitowanym wydaniu D&P z hologramem z przodu )
Tam jest:
7. GET OFF horny pony and pumping 'em from Pakistan 2 Poland straight into yo town...snatchin' up kiddies like a circus clown

_________________ Hit and Run - WIELKIE BUM i uciekł nam  |
|
Czw 04 Sty 2007 00:16 |
|
 |
GrublukTheGrim
New Power Soul

|
|
|
Tande, posłuchaj uważnie piosenki Push, jak radzi FAB. Usłyszysz jak P. recytuje cały ten "wierszyk" z tylnej strony okładki.
_________________ Skrzydła Gryfa - blog o fantastyce. |
|
Czw 04 Sty 2007 01:04 |
|
 |
FAB
Administrator

|
|
|
Na książeczce jest napisane co następuje:
"It's 1THUNDER when I'm on the mic (I push)
2DADDY POP is in the house
And U're sure 2 like his 3DIAMONDS
Sure 2 like his 3PEARLS (I push)
I'm good 2 4CREAM every boy and girl
Cuz I'm 5STROLLIN', steady, hip-hop, rock and rollin'
A 6WILLING AND ABLE Horny Pony (7GETT OFF- tytuł jest pod wyrazem horny pony i nie pojawia się w piosence... dodano go tylko po to, żeby tracklista się zgadzała)
And I'm pumpin' 'em, From Pakistan 2 Poland straight into yo' town
Snatchin' up kiddies like a circus clown."8WALK DON'T WALK 9JUGHEAD 10MONEY DON'T MATTER 2NIGHT 11PUSH 12INSATIABLE 13LIVE 4 LOVE
W każdym razie... jest to fragment utworu "Push", w który wpleciono tracklistę płyty...
_________________ Ain't that a bitch! |
|
Czw 04 Sty 2007 09:13 |
|
 |
Lothrain
Prince

|
|
|
|
No jest - fakt. Choć ja tu ze spóźnionymi życzeniami noworocznymi - niech wam będzie princersko (princowato brzmi niemal równie idiotycznie ) Za rok trzeba by cosik wymyślić, żeby WAWA - L-City się spotkały i poszalały. Jeśli nie Sylwester to choćby Zielone Świątki, albo Barbórka, mi za jedno 
|
|
Czw 04 Sty 2007 11:50 |
|
 |
Arachne
The Gold Experience

|
|
|
A biedna Łódź zostaje w tyle. Na szczęście za pół roku mam osiemnaste urodziny, to może mnie ktoś przygarnie na Sylwestra...
_________________ Love preys the living and praises the dead
In the heart of our hearts by death we were wed...
www.treksfera.pl |
|
Czw 04 Sty 2007 12:07 |
|
 |
Lothrain
Prince

|
|
|
|
Eeeeeee tam, z Łodzi to już rzut beretem, zabierzemy Cię ze sobą Tylko po głębszym zastanowieniu optuję za Sylwestrem... Zielone Świątki i barbórkę spędzę pewnie w Teheranie... 
|
|
Czw 04 Sty 2007 13:10 |
|
 |
carolinah
Diamonds and Pearls

|
|
|
a ja chciałam zauważyć że to jednak nie był 'Sylwester z Prince'm' tylko impreza na której spontanicznie znalazło się 5 jego fams, których łaczą znajomości pozaforumowe.
no i z tego co pamiętam (mało tego ) częściej lecieli Beegees
Sylwester Sylwestrem a zlot można i tak zrobić. oczywiście w L City, nie ma żadnych wątpliwości co do tego chyba że Wawa Fames się zorganizują. to my dojedziemy
W L City znamy fajne lokale. w 'Czekoladzie' można wynająć salę czy w '68', gdziekolwiek. znamy dj'ów. a music mamy pod dostatkiem
pytanie jest tylko jedno, jak zgrać terminy itd, kto przyjedzie, czy warto. więc ja proponuję zrobić coś nie na kształt super zlotu itd ale spotkania, zamkniętej imprezy. żeby sie potem naprzykład nie rozczarować. ostrożnie proponuję, ostrożnie. 
_________________ http://carolinah.blip.pl/ |
|
Czw 04 Sty 2007 16:44 |
|
 |
Peyo

|
|
|
Popieram Carolinah... za dużo słów było, a same słowa za duże były...
A BeeGees... nie pamiętam imprezzzzzzzzzzki, na której ich by zabrakło 
_________________ "Ever dance with the devil in the pale moon light?" |
|
Czw 04 Sty 2007 17:16 |
|
 |
Assi

|
|
|
Ja to nawet Michaela Jacksona słyszałam
A z doświadczenia wiem że ważne są czyny i zaangazowanie a nie tylko słowa...My w tym gronie L-city fams jakoś tam spontanicznie działamy i wychodzą właśnie czasem fajne spotkania ...
_________________ ..it's better with a man |
|
Czw 04 Sty 2007 19:12 |
|
 |
carolinah
Diamonds and Pearls

|
|
Czw 04 Sty 2007 22:18 |
|
 |
Tande
Diamonds and Pearls

|
|
|
 |
 |
Widzę, że jednak rządzi L-Erotic City
nie wspominając podtytuł piosenki GET OFF....from Pakistan 2 Poland...dlaczego ten Pakistan ?  |
Tak czy owo...to jakby "podtytuł" na tylnej okładce. A teksty na samej płycie - inna sprawa.
Co do Sylwestra - sprawa zamknięta. Jest Karnawał ( akurat nie dla mnie), więc kwestia imprez otwarta.
_________________ Hit and Run - WIELKIE BUM i uciekł nam  |
|
Czw 04 Sty 2007 22:32 |
|
 |
carolinah
Diamonds and Pearls

|
|
|
właśnie mnie natchnęło
można po prostu zaproponować w '68' w L City, że którejś soboty któraś tam sala mogłaby być z Prince muzyką.
bilety byłyby pewnie po 10-15 zł, alkohol we własnym zakresie. nie wiem czy kazali by płacić za salę, to byłaby po prostu impreza tematyczna ( w ten weekend będzie jakaś 'city beats' cokolwiek to znaczy) nie zamknięta, powinni więc być nam wdzięczni za pomysł. a może lepiej wielka trójka lat 80tych: Prince, Madonna, Michael Jackson?
z tymże najpierw Fab powinien rozesłać maila z propozycją, i Ci co by się ewentualnie wybrali muszą się najpierw zadeklarować, żebyśmy wiedzieli o czym mówimy.
(widzę że moja chlubna harcerska przeszłość wychodzi na jaw, tyle ile imprez się zorganizowało... ale o nieco innym charakterze )
to plakaty holenderskiego party w Paradiso. impreza jest zamknięta, nie wiem ile ludzi się wybiera, ale w Holandii każdemu jest wszędzie blisko więc pewnie sporo.

_________________ http://carolinah.blip.pl/ |
|
Czw 04 Sty 2007 22:51 |
|
 |
|