|
Autor |
Wiadomość |
Hotaru
newbie

|
Wasze ulubione zakopane perły |
|
Witam wszystkich, witam
Z reguły zostawiam sobie jak najwięcej rzeczy ''na potem''. Zwykle z lenistwa, ale w muzycznym aspekcie mam konkretny cel - żeby móc przez dłuższy czas zachwycać sie czymś jak zupełną nowością. Takim sposobem dopiero wczoraj odpaliłam sobie B-sides.
Ale jednak dotarło do mnie, że wcześniej tak naprawdę nie miałam na to nawet czasu. Zaczęła się praca i tak dalej...
Dlatego chcę poprosić drogich starszych kolegów o ich ulubione perełki, wydane bisajdy, niewydane, itp.
Bo nie mam czasu sama zagłębiać się w tą niekończącą się kopalnię, gdzie nawet nie wiem od czego zacząć , a mogłabym skorzystać z waszej komponowanej przez lata wiedzy...
...w międzyczasie zapętlając Erotic City. Uwielbiam sposób w jaki tam śpiewa!
_________________ Last.fm |
|
Sob 04 Sie 2018 19:24 |
|
 |
FAB
Administrator

|
|
|
Nigdy nie liczyłem ile utworów Prince'a jest "znanych", ale na pewno jest ich grubo ponad 500. Część to oczywiście te, które trafiły na oficjalne wydawnictwa, ale poza tym są setki utworów uznawanych za "unreleased", ale mimo to można ich słuchać. Część to rzeczy wydane, ale trudno dostępne, albo gdzieś pochowane między słabszymi treściami.
Co warto? To zależy od chwili, nastroju i okoliczności, ale spróbuję coś zebrać.
_________________ Ain't that a bitch! |
|
Nie 05 Sie 2018 09:04 |
|
 |
Filip
Prince

|
|
|
https://youtu.be/26CdBEQXNd0 taki koncercik wysznupałem. Gdyby coś/Ktoś z Was miał w elektronicznych szufladach w takiej odsłonie (złotego czasu) Princ..ehm to podzielicie się. ✌️ and stay funky
|
|
Pon 01 Lis 2021 11:50 |
|
 |
Tande
Diamonds and Pearls

|
|
|
A jakoś Diamentów i Pereł Deluxe nie widać a miały być w tym roku 
_________________ Hit and Run - WIELKIE BUM i uciekł nam  |
|
Sro 10 Lis 2021 20:44 |
|
 |
GrublukTheGrim
New Power Soul

|
|
Pon 22 Lis 2021 23:14 |
|
 |
Thorne
1999

|
Re: Wasze ulubione zakopane perły |
|
 |
 |
Witam wszystkich, witam
Z reguły zostawiam sobie jak najwięcej rzeczy ''na potem''. Zwykle z lenistwa, ale w muzycznym aspekcie mam konkretny cel - żeby móc przez dłuższy czas zachwycać sie czymś jak zupełną nowością. Takim sposobem dopiero wczoraj odpaliłam sobie B-sides.
Ale jednak dotarło do mnie, że wcześniej tak naprawdę nie miałam na to nawet czasu. Zaczęła się praca i tak dalej...
Dlatego chcę poprosić drogich starszych kolegów o ich ulubione perełki, wydane bisajdy, niewydane, itp.
Bo nie mam czasu sama zagłębiać się w tą niekończącą się kopalnię, gdzie nawet nie wiem od czego zacząć , a mogłabym skorzystać z waszej komponowanej przez lata wiedzy...
...w międzyczasie zapętlając Erotic City. Uwielbiam sposób w jaki tam śpiewa! |
Z takich perełek, które warto sobie odsłuchać, jeżeli zaczyna się przygodę z Prince'em, to "Electric Intercourse" - wersja studyjna z "Purple Rain" (który to utwór na oficjalnym albumie wydanym w 1984 r. się nie znalazł) całkowicie różni się od Live FirstAvenue1983. Dwa różne utwory, a wciąż ten sam... 
|
|
Sro 15 Gru 2021 18:05 |
|
 |
|
|