Autor |
Wiadomość |
kaem
The Hits

|
|
|
Planet Earth ma szansę na Fryderyka:
http://www.infomuzyka.pl/Muzyka/1,83570,4903943.html
Interesujaca nowa kategoria, która od jakiegoś czasu też jest na Grammy: Wydawnictwo Specjalne - Najlepsza Oprawa Graficzna.
Ciekawe, że pominęli w nominacjach nową płytę Makowieckiego, która- nagrana w stylu retro, jest bardzo przyzwoita.
|
|
Sro 06 Lut 2008 22:08 |
|
 |
Arachne
The Gold Experience

|
|
|
Ciekawe co oprawa graficzna ma do muzyki, ale ok, nie będę się czepiać...
Co do nominacji... Nie dałabym Fryderyka za Planet Earth. Do Musicology mu za daleko.
_________________ Love preys the living and praises the dead
In the heart of our hearts by death we were wed...
www.treksfera.pl |
|
Czw 07 Lut 2008 15:59 |
|
 |
GrublukTheGrim
New Power Soul

|
|
|
Dziś tak jakoś złapało mnie chwilowe przemyślenie na temat 3 ostatnich albumów Prince'a. I wydaje mi się, że najlepszy był zdecydowanie 3121.
A Fryderyka nie dostał...
_________________ Skrzydła Gryfa - blog o fantastyce. |
|
Pią 08 Lut 2008 00:13 |
|
 |
Arachne
The Gold Experience

|
|
|
Chyba masz rację Grubluk, choć Musicology z 3121 są dla mnie raczej na równi. (A Million Days i Life 'O' The Party vs Love i Incence & Candles... )
www.treksfera.pl |
|
Pią 08 Lut 2008 17:51 |
|
 |
GrublukTheGrim
New Power Soul

|
|
Nie 10 Lut 2008 00:09 |
|
 |
FAB
Administrator

|
|
|
W/g mnie Timbaland dostanie statuetkę. Bądź co bądź jest teraz na topie i czego się nie dotknie zamienia się w złoto.
_________________ Ain't that a bitch! |
|
Nie 10 Lut 2008 09:04 |
|
 |
kaem
The Hits

|
|
|
Ja obstawiam Roisin Murphy. Była w Polsce, również jest na topie i zasłużenie- naprawdę nagrała dobrą płytę.
|
|
Nie 10 Lut 2008 09:49 |
|
 |
GrublukTheGrim
New Power Soul

|
|
|
 |
 |
Timbaland (...) czego się nie dotknie zamienia się w złoto. |
Mam nadzieję, że myślisz o złocie w sensie dosłownym. Niestety, zdecydowana większość jego kompozycji w ostatnim czasie to zwykły "szajs"...
|
Nie 10 Lut 2008 10:02 |
|
 |
FAB
Administrator

|
|
|
^ W sumie popełniłem błąd... bo to ZŁOTO powinno być umieszczone w tych jakże charakterystycznych kreseczkach: "...". Chodziło mi o to, że to czego Timbaland się dotknie jest promowane i popularne w mediach, jednocześnie jasne jest, że to najczęściej szajs.
Jeśli chodzi o P. to wydaje mi się, że ewentualna kolejna statuetka Fryderyka byłaby zbyt dużym szczęściem jak dla niego... nie oszukujmy się, żyjemy w Polsce, gdzie ten artysta nie jest wystarczająco doceniany, więc wątpię, żeby mu ją po raz kolejny przyznano... i to raptem chwilę po poprzedniej.
Jednak, jak wiele razy mieliśmy okazję się przekonać, w naszym pięknym kraju wiele rzeczy jest możliwych, nawet tych niemożliwych, dlatego jakby Fryderyka dostał, to wcale bym się nie zdziwił
Z drugiej strony, jeśli faktycznie Fryderyk miałby zostać Prince'owi przyznany za Planet Earth, to jak to będzie świadczyć o poziomie polskich muzyków (bo to w końcu oni wybierają laureatów)? Nagradzają Prince'a za jeden z gorszych albumów a nie zauważają tych lepszych? Pozostawiam to Wam do przemyślenia...
|
Nie 10 Lut 2008 10:54 |
|
 |
GrublukTheGrim
New Power Soul

|
|
|
Fakt, że Planet Earth prezentuje spadek formy artystycznej i odkrywczej Prince'a, jednak nie "rzemieślniczej" (że się tak wyrażę...). Może dlatego ten album znalazł sie wśród nominacji?
Jakby nie było, nominacja to duży plus (nawet jeśli nie w pełni zasłużona).
|
Nie 10 Lut 2008 11:15 |
|
 |
kaem
The Hits

|
|
|
Może w kontekście jego całego dorobku ostatni album nie należy do wybitnych, ale biorąc pod uwagę masową muzykę popularną uważam, że wypada bardzo dobrze. Musicology to pierwsza nagroda dla Prince'a w tym kraju, a też nie uważam, by był to najlepszy krążek od 1995 roku, od kiedy te nagrody istnieją.
Te ostatnie nagrody dla Księcia odbieram raczej za ukłon dla Niego i Jego całego dorobku. Wypłynął po latach niebytu na powierdzchnię znowu i jest obecny na rynku, stąd pewnie te hołdy. Kibicuję mu, w każdym razie. I jak myślę o ub. roku, który dla mnie muzycznie był wyjątkowy- polubiłem blisko 100 tytułów i Planet Earth wcale nie był jendym z najlepszych, ale jednym z najczęściej słuchanych. Coś w tej płycie fajnego jest. Jego muzyka wciąż buja.
|
|
Nie 10 Lut 2008 11:40 |
|
 |
Arachne
The Gold Experience

|
|
|
Obstawiam Timbalanda, bo ten rok był dla niego medialnie owocny ("The Way I Are", "Give It To Me", "Apologize"). [Wiecie, że dopiero niedawno się zorientowałam, że Timbalanda widać i słychać w "Cry Me A River"?] Po prostu teraz jest jego czas małego ekranu MTV.
Foo Fighters... Płyty nie słyszałam, ale ten ostatni teledysk i piosenka, gdzie "udają" gwiazdy z lat siedemdziesiątych jest całkiem niezła. Nie sądzę jednak żeby ich docenili na Fryderykach.
Co do Prince'a: Ciągle buja... Jak dla mnie, to chyba za mało.
www.treksfera.pl |
|
Nie 10 Lut 2008 12:06 |
|
 |
FAB
Administrator

|
|
|
Podsumowując... uważam, że ewentualna statuetka dla P. będzie fajnym zwięczeniem jego 2007 roku, mimo że nie do końca jest zasłużona 
|
Nie 10 Lut 2008 12:25 |
|
 |
Funky
Graffiti Bridge

|
|
|
Nagroda dla Prince'a za Planet Earth byłaby absolutnie niezasłużona. Było wiele lepszych albumów zagranicznych w minionym roku.
_________________ last.fm |
|
Nie 10 Lut 2008 16:17 |
|
 |
FAB
Administrator

|
|
|
No to wszystko jasne
Wygrali Foo Fighters.